Home > Over Swemp > Deelnemers en Vrienden

Deelnemers en vrienden

SWEMP bestaat uit vijf deelnemers; de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigenhaard, Mitros en Portaal. Het bestuur bestaat uit een bestuurder van elke corporatie. Samen komen we tot afspraken over standaardisatie van processen en werkwijzen. Wij willen daadkrachtig blijven en willen daarom niet groeien. Wel delen we graag onze kennis, oplossingen en ervaringen. Elke corporatie kan ‘Vriend van SWEMP’ worden. En elk jaar delen we de projectkalenders met onze vrienden. Zo vinden we waar we van elkaar kunnen leren en hoe we kunnen samenwerken. We nodigen alle woningcorporaties dan ook van harte uit vriend te worden.

Staedion

Woningcorporatie Staedion verhuurt ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion.

Woonbron

Woonbron is een wooncorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Nissewaard, Delft en Dordrecht.

Eigen Haard

Eigen Haard verhuurt 55.000 woningen voor een betaalbare huur en wil dit aantal de komende jaren uitbreiden. Het werkgebied is Amsterdam en omstreken.

Mitros

Mitros is met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in de steden Utrecht en Nieuwegein. Eén op de vijf mensen in Utrecht en Nieuwegein woont in een huis van Mitros.

Portaal

Portaal zorgt voor een thuis voor ruim 50.000 huishoudens in vijf stedelijke gebieden: Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht en Leiden.

Er zijn momenteel twintig Vrienden van SWEMP.