Home > Projecten > DE Standaard

DE Standaard

We willen een standaardinrichting van Empire, het ICT-hart van de corporaties. De realisatie daarvan is het meest complexe SWEMP-project. Standaardisatie kan enorme voordelen opleveren, met name in het beheer. Het toekomstbeeld is dat Empire in de cloud draait en dat leverancier cegeka-dsa constant nieuwe release, fixes en servicepacks uitbrengt zonder dat we die vooraf hoeven te testen. En dat we veel sneller en makkelijker kunnen inspelen op nieuwe markt- en ICT-ontwikkelingen.

Status: Medio 2019 was een eenduidige inrichting voor Dynamics Empire op papier gereed. Bijna 100% is gestandaardiseerd. De verwachting was 80%. De inrichting is vastgelegd in het Best Practice Procesmodel en de standaardinrichting ‘Meer steden wonen’ van cegeka-dsa. De tweede helft van 2019 hebben de afzonderlijke corporaties de nieuwe standaardinrichting geanalyseerd op werkbaarheid en op de impact van de migratie. In 2020 wordt het conversietraject voorbereid. Op z’n vroegst 1 januari 2021 gaat de standaard live.

Startdatum: oktober 2017
Einddatum: loopt door in 2020
Opdrachtgever: Sjoerd van Tussenbroek
Betrokkenen: SWEMP, cegeka-dsa, HC&H Consultants

Meer info: SWEMP en cegeka-dsa ondertekenen samenwerking om te komen tot DE nieuwe Standaard, HC&C Nieuws, november 2018.
“Wat ons bindt is Dynamics Empire”, Corporatiegids, 31 januari 2017
Achter de inlog: Projectnieuwsbrieven 2019-1 en 2019-2