Home > Samenwerken in Swemp > Archief

Archief

De visie van SWEMP

Meer grip krijgen op de functionaliteit van het ERP-systeem Empire, dat was de initiële prikkel om als bestuurders van vijf corporaties in 2015 voor eerst bij elkaar te komen. Er kwamen al snel meer redenen voor samenwerking bij. SWEMP werd opgericht.

Lees hier het volledige artikel: De visie van SWEMP.

De organisatie van SWEMP: daadkracht en delen

SWEMP is begonnen met vijf bestuurders van woningcorporaties die mooie ideeën hadden over samenwerking op ICT-gebied en misschien wel meer. Jan-Peter Duijvestijn, voorzitter SWEMP en lid van de raad van bestuur van Staedion, vertelt over het ontstaan van SWEMP en over de huidige organisatie.

Lees hier het volledige artikel: De organisatie van SWEMP: daadkracht en delen.

ICT-managers elke woensdag bij elkaar

De dragende kracht van SWEMP zijn de ICT-managers van de vijf SWEMP-corporaties. Sinds medio 2017 werken ze elke woensdag in Utrecht bij Portaal de hele dag aan SWEMP, waarbij ze worden ondersteund door een aantal ICT-medewerkers. De ICT-managers zijn als regisseur verantwoordelijk voor de uitvoering van alle SWEMP-projecten.

Lees hier het volledige artikel: ICT-managers elke woensdag bij elkaar.

Architecture Board geeft uitgangspunten

Binnen SWEMP willen vijf corporaties meer samenwerken op ICT-gebied. Dat gebeurt in tal van projecten. Enige regie daarbij is wel handig. Daarvoor is de Architecture Board ingesteld. De Architecture Board geeft de uitgangspunten waardoor er samenhang komt tussen alle SWEMP-projecten.

Lees hier het volledige artikel: Architecture Board geeft uitgangspunten

DE Standaard: grote uitdaging, grote kansen

De ontwikkeling van een standaardinrichting van Empire, het ICT-hart van de corporaties, is het grootste, meest complexe en kostbaarste SWEMP-project. Een SWEMP-project dat samen met de leverancier cegeka-dsa wordt uitgevoerd. Iedereen is het er over eens dat standaardisatie enorme voordelen kan opleveren, met name in het beheer.

Lees hier het volledige artikel: DE Standaard: grote uitdaging, grote kansen

Flexibele woningopname app is succes

Wanneer een huurder een woning verlaat komt er bij elke woningcorporatie een mutatietraject op gang: inspectie, reparatie, onderhoud, eindafrekening en nog veel meer. In grote lijnen is dat proces voor alle corporaties gelijk. Maar zodra je het wilt automatiseren blijken er grote verschillen te zijn in de uitvoering. Binnen SWEMP is het desondanks gelukt om gezamenlijk te kiezen voor de woningopname app van Casix en deze met succes te implementeren. Momenteel wordt de app verder ontwikkeld.

Lees hier het volledige artikel: Flexibele woningopname app is succes.