Home > Samenwerken in Swemp > Laptops, mobieltjes, netwerken en support: alles uitbesteed bij één bedrijf

Laptops, mobieltjes, netwerken en support: alles uitbesteed bij één bedrijf

SWEMP-corporaties hebben van oudsher veel ICT-hardware in eigen beheer. Ze kopen zelf laptops en mobieltjes en verbinden die via eigen bedrade en onbedrade netwerken met servers die in het eigen pand staan. De service van deze zogeheten technische infrastructuur gebeurt vaak ook nog in eigen huis. In 2019 is SWEMP op zoek gegaan naar een partner die de hele infrastructuur kan overnemen en supporten van alle vijf de corporaties. Van aanschaf tot beheer en support. Onder één raamovereenkomst. Doel: betere continuïteit tegen lagere kosten.

De uitbesteding is gelukt. Met ICT-bedrijf Conclusion is een raamovereenkomst gesloten waarbij de corporaties de mogelijkheid hebben om alle infrastructuur inclusief service uit te besteden, maar dat in eigen tempo en op eigen manier kunnen doen. Er is een standaardproductcatalogus gemaakt waaruit de corporaties producten en diensten kunnen kiezen. Als er bijvoorbeeld nieuwe laptops nodig zijn voor de werkplek, dan is er keuze uit een beperkt aantal laptops, datzelfde geldt voor mobieltjes en servers en ondersteuningsniveaus. Een medewerker die een nieuwe laptop of telefoon nodig heeft, krijgt een bericht wanneer hij zijn apparaat kan ophalen en dat staat dan volledig geconfigureerd door Conclusion klaar om direct mee aan de slag te gaan. Medewerkers kunnen minder zelf bepalen, maar krijgen een technische infrastructuur met grotere continuïteit en hoogwaardige support van de helpdesk van Conclusion.

In de komende jaren stapt elke corporatie over in haar eigen tempo over naar Conclusion. De eerste stap in het transformatieproces is dat Conclusion de afgesproken bestaande infrastructuur overneemt en dat vervolgens de komende jaren vervangt door de afgesproken standaardproducten.

Uitbesteden van technische infrastructuur aan één partij biedt de SWEMP-corporaties tal van voordelen:

  • Werken met dezelfde infrastructuur betekent dat software eenvoudiger is te updaten en dat toekomstige ICT-projecten makkelijker te implementeren zijn.
  • Standaardproducten zijn groter in te kopen tegen lagere prijzen.
  • De continuïteit van het netwerk is beter gegarandeerd omdat een externe partij met meerdere servers op verschillende plekken werkt.
  • Ook de continuïteit en kennis van de helpdesk is beter gegarandeerd door een breed team aan goed opgeleide servicemedewerkers bij Conclusion.
  • De capaciteit van de infrastructuur is eenvoudig uit te breiden of in te krimpen.
  • Niet elke corporatie hoeft zelf de razendsnelle ontwikkelingen in de ICT bij te houden.
  • Er kan snel worden ingespeeld op technologische innovaties.
  • Geen investeringen meer in spullen, maar een vast bedrag per maand, dus beter te budgetteren.
  • Het ICT-management van de corporaties krijgt meer tijd voor de focus op haar regietaken voor ICT.

Geplaatst: 16 juni 2020